Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rasy Alyonysu

28. 12. 2017

Álfové

Álfové jsou nejstarší a nejmocnější rasou Alyonu. Postavili Atmen a usedli na jeho  trůn.

Álfský rod  Sillivren je považován za předky Eleonor a Prvního Krále. Jedná se o vládnoucí rod. Pocházejí z Álfheimu. Jsou označování jako čistokrevní a vznešení.  Jsou velice mocní a schopní bojovníci. V současné době je hlavou rodu Lur Faenvil Sillivren, Jitřní hvězda, Král králů, první z Vyvolených.

Symbol

Drak, který znázorňuje sílu a moc Álfů, taktéž erbovní zvíře rodu Sillivren.

Popis vzhledu 

Álfa poznáte snadno, jelikož se jedná o děti světla, většinou se oblékají do bílé barvy a zdobí se stříbrem. Typické jsou modré, či zelené oči, výrazné lícní kosti, bledá pleť, která spíše připomíná křehký papír a dlouhé stříbřité, nebo blonďaté vlasy. Vysoká postava, muži většinou svalnatí se širokými rameny, ženy vysoké, štíhlé, většina Álfek je obdařena plnými ňadry.

Schopnosti

Většinou jsou výborní bojovníci a lukostřelci. Jsou silnější a dožívají se vyššího věku než Elfové. po roce života působí jako desetileté děti a po dalším roce života již působí jako dvacetiletí jedinci. V tomto věku se jejich stárnutí zastaví a až za dlouhá léta jim začnou stářím šedivět vlasy.Vládci vzduchu a v některých případech vody. Rychlí a mrštní. Někteří jedinci jsou spíše nadáni na věštění, ale to se moc  často nestává. Většina Álfů jsou elegantní pradávné bytosti, které se starají jen o sebe a čest svého rodu. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Temní elfové

Temní Elfové vznikli z Álfů, které zlákala černá magie. Chtěli ji využít k dobru, ale ke konci je tak pohltila, že již nebylo cesty zpět. Nemají za sebou žádné významné stavby, ale spíše bitvy, které vyhrávali pro krále, ale i pro temnou stranu. Tyto bytosti se neštítí ničeho a jsou nejraději, když se mohou zabývat svým živlem a to zlodějnou.

Symbol

Černá kočka, jelikož temný elf je mrštný a rychlý zloděj, je toto zvíře příhodné pro jejich rasu. Erbovní zvíře rodu Turmawen.

Popis vzhledu

Temní Elfové se od svých bratrů z královského města příliš neliší, dožívají se podobného věku, podobně rostou, mají špičaté uši. Ale jejich vlasy jsou černé nebo rudě červené, oči v barvě krve a většinou se odívají do černé nebo těžkého brnění, které ukovali ti největší mistři. Mají vysoké štíhlé postavy, které když dosáhnou úctyhodného věku protkávají černými žilami.

Schopnosti

Jsou rychlí a mrštní, to z nich činí výborné zloděje a vrahy. Jsou to pány země, ale své nadání moc nepoužívají. Jsou to bojovníci, kteří jsou hrdí na své zbraně. Mistři rychlých dýk a šípů.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Upíři

Mocná rasa Alyonu. Sic její rody nejsou prastaré jako ty Álfské, ale i přesto dokázali vybudovat nejpevnější hrady, nejbohatší síně. To vše zřídila upíří touha a elegantnost. Potomci Athene, paní z Temných skal. Ona přivedla upíry do Alyonu a ona založila vládnoucí dynastii X.

Symbol

Havran, ten jenž vás nikdy nepřestane sledovat. Erbovní zvíře rodu X.

Popis vzhledu

Většina upírů se od sebe liší, jsou originální. Ale pár společných věcích mají, pleť bílou a pevnou jako mramor, která ovšem nesnáší slunce. Česnek? Na takové pohádky zapomeň, česnek na upíry neplatí. Zkusil jsi snad svěcenou vodu? Chudáčku, tady svěcenou vodu nezískáš, křesťanský bůh zde příznivce nemá. Ovšem stříbro a kolík do srdce je jiná. Ale pozor touha po krvi je u každého upíra stejná, dodává jim sílu a věčnost jejich životů.

Schopnosti

Upíři jsou pány rychlosti a střelných zbraní, po většinu času jsou elegantní, ale nechtějte je naštvat. Jsou schopni rozškubat vás na milion kousků. Žádný z živlů jim není cizí, i když svou náklonost projevují hlavně ledu, tedy vodě.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlkodlaci

Vlkodlaci přišli společně s upíry, před víc jak tisíci lety začal jejich boj. Mocní upíři vytvářeli své rody a sídla, ale vlkodlaci. Ti byli žoldáci, ti nejlepší . Jako jedna z mála ras se nesdružují do rodů, ale tvoří smečky, nebo tábory. Každá smečka má svého vůdce. ale i divoký vlkodlak přišel na to, že se musí naučit žít v poušti. Vůdkyní všech vlčích smeček je X, vlkodlačí pán(í).

Symbol

Vlk, k tomuto zvířeti je jejich duše nejblíže. Stala se symbolem i X.

Popis vzhledu

Každý jedinec se liší, společné znaky jsou zde taky. Vždy v úplňku se mění v divokou zabijáckou bestii, kterou lze zabít pouze stříbrem. Ale vlkodlaci v Alyonu jsou daleko nebezpečnější, než si myslíte. Jako vlk vás rozdrápe, když jej naštvete a nebo začne pociťovat strach. A to se moc často nestává.

Schopnosti

Změna v zabijáckého obřího vlkočlověka. Jejich duše má blízko k ohni. Jsou to výborní válečníci s meči.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Démoni

Démoni existují už od počátku Alyonu, kdy je do svých služeb najal Požírač světů mistr Kezeroth, aby škodili a ničili. 

Jsou známí svou neschopností přizpůsobit se, jelikož každý jedinec je individuální a je povětšinou přesvědčen o své vlastní výjmečnosti či nadrazenosti, proto se zásadně nesdružují do skupin či rodů, ovšem jako jejich sídliště by se dala označit osada Hurey, která je zapovězená. I když nejsou svorná rasa a v podstatě se vzájemně nesnášejí, mají kromě mistra Kezerotha skupinu nadřazených, které kvůli jejich síle uctívají nebo přinejmenším respektují, říká se jim Sedmička. Jsou to pradávní démoni hříchu, nikdo není mocnější než oni (Superbia, Avaritia, Invidia, Ira, Luxuries, Gula, Acedia). 

Mezi démony platí pravidlo "Silnější přežije". Přesto je však v Alyonu jeden, kterého se všichni ostatní bojí, a který je tak zastupuje na radách, jedná se o Viktorii A. Moringer.

Symbol

Krkavec, erbovní znak Hurey

Popis vzhledu

Přestože jsou velmi stará rasa, ví se toho o nich jen málo. Například že dokáží na určitou dobu zamaskovat své démonické vzezření tedy lehce zakrýt duši a přiblížit se tak podobě člověka. Také se ví, že zabít démona lze pouze setnutím hlavy a spálením těla. Pokud se však jedná o démona sedmičky, je potřeba si sehnat zbraň, která je z tvrzených slz andělů a i toto je pouze předpoklad.

Schopnosti

Černá magie, další informace nejsou.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Padlí andělé

Padlí Andělé jsou jedinečné bytosti. Po velké bitvě jich na světě zůstalo jen pár. Mají za úkol převádět duše do říše mrtvých. Stejně jako andělé i ti padlí se dožívají úctyhodného věku. V čele těchto bytostí stojí Padlý Archanděl Samael. V legendách je můžeme najít označené jako Smrtky. Hlavou Padlých andělů, žijících na území Alyonu, je v současnosti Elizabeth.

Symbol

Černý holub. Erbovní zvíře Padlého Archanděla Samaela.

Popis vzhledu

Každý archanděl je originální bytost. Jediné společné znaky jsou černá křídla a většinou tmavší vlasy. Když se promění, tak se jejich oči zabarvují do ruda a pleť dostane bělavý nádech.

Schopnosti

Padlí Andělé ovládají starou magii mrtvých, jsou to bytosti, které chytají duše bez těla a pomáhají je přepravit na druhou stranu. Nebo se zabývají věštěním, díky svému spojení se smrtí dokáží vidět do budoucnosti i do minulosti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Člověk

Lidé jsou veselé bytosti, které do Alyonu přicházejí jako poslední z ras. Zakládají zde město Grey Keep. Lidé jsou od přírody slabí, ale zato pracovití a odvážní. V čele lidí zde stojí rod Wilson.
Hlavou rodu je v dnešních dnech Lady Gabrielle z rodu Wilsonů, první svého jména, zvaná Neohrožená, Držitelka meče, Žena lidu.

Symbol

Lev. Majestátný, hrdý, přesto zranitelný, ale umí vycenit zuby. Taktéž erbovní zvíře rodu Wilson 

Popis vzhledu

Lidé se od sebe dosti liší. Jsou snadno zranitelní a dožívají se tak průměrně 80 let.

Schopnosti

Lidé jsou skvělí válečníci, ale nemají žádné nadpřirozené schopnosti.